Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Tomelilla IF 14 11 0 3 33
2 Kulladals FF 14 10 0 4 30
3 Öja FF 14 8 0 6 24
4 Vellinge FF 14 7 1 6 22
5 Bjärreds IF 14 7 1 6 22
6 AIF Barrikaden 14 6 0 8 18
7 BK Flagg 14 4 0 10 12
8 Lindeborgs FF 1948 14 2 0 12 6

Match

Öja FF

1 - 3
Björkvallen Öja
11 oktober 2015
15:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Öja FF - AIF Barrikaden

Startelvan: Mohamed – Marcus, Paa, Linus, David – Christoffer, Johan Arv, Simon, Jamal – Shakeb, Farhad

Avbytare var Daniel Sosa som kom in som anfallare efter 27 min som och spelade där resten av matchen.

Först ska konstateras att det mycket unga Öjalaget tvingades ställa upp med 10 man eftersom vår f.d. spelare Yassine som skulle varit med aldrig kom (och för att det nog försvårar för dem att få ihop folk när de som nu är mitt uppe i ett viktigt kval).

Vi hade den första klara målchansen i matchen när Christoffer i den 6:e min slog ett inlägg som gick över alla spelare inkl. målvakten innan den landade hos Farhad vid bortre stolpen som ur väldigt liten vinkel hade svårt att få in bollen och den kunde slås undan på mållinjen.

Första målet blev Öjas. I den 16:e min slog de en fin djupledsboll som totalt friställde två av deras spelare och den ene av dem kunde enkelt slå bollen utom räckhåll för Mohamed. Det dröjde dock inte jättelänge innan vi kvitterade , närmare bestämt till den 24:e min när Farhad slog en hörna som Paa, sedan Öja förgäves försökt rensa, forcerade in bollen med hjälp av en av deras försvarare som istället för att rädda på mållinjen slog upp bollen i nättaket.

Sedan vi först skjutit in oss med ett par rungande långskott tätt utanför/över krysset fick Simon till ett riktigt drömmål. Från 25-30 meter drog han på rakt in i krysset. Årets vackraste mål? – minnet är kort (och säsongen är ju inte slut). Matchklockan hade då hunnit ticka upp till 31 minuter. Öja hann sedan med några skapliga chanser innan halvtidsvilan, bl.a. en dubbeldito efter en vacker dribblingsräd längs kortlinjen.

Ett par minuter in i andra halvlek skedde det som skulle visa sig bli avgörande för matchutgången. I den 47:e min gör en av deras spelare en alldeles fantastisk dribblingsräd förbi (eller snarare genom) typ 5-6 av våra spelare så att han kommer helt ren med Mohamed som dock går ut och ”gör sig stor” och räddar. I anfallet direkt efter går vi sedan upp och gör 3-1. Det börjar med att Simon slår en fin passning ut till Marcus som skjuter ett skott på vilket målvakten lämnar retur så att bollen hamnar i vad som närmast kan betraktas som en klunga på 3 Barrikadenspelare varav Christoffer slår in bollen i bortre burgaveln (alternativt passar till Christoffer, målvakten är på den men släpper retur till Barrikaden”klungan”, två bud här bland spelarna, referenten uppfattade inte riktigt).

Nu verkade de båda lagen göra en sista kraftansträngning vilket resulterade i en riktig chanskavalkad under en 10 minutersperiod innan matchen i princip tog slut i förtid. I den 61:a min hade vi ett friläge som missades. I den 64:e min hade de ett tungt skott från relativt nära håll som Mohamed räddade till hörna. I den 66:e min vände Christoffer ut och in på ett par av deras spelare flera gånger om när han på solovis bröt in från högerkanten men avslutet blev inte riktigt i paritet med den föregående långa löpningen. I den 69:e min slog en av våra spelare hål i luften helt omarkerad från 10-12 meter. I den 70:e min har de en trippelchans där de faktiskt borde gjort mål och där de nog faktiskt hade två olika lägen där de fått straff om de istället för att försöka stå på benen lagt sig.

Sedan hände inte så värst mycket mer. Tempot som aldrig var jättehögt var nu superlågt och eftersom vi försökte slå vakt om vår ledning och verkade ha som taktik att låta dem föra spelet och Öja samtidigt inte gick framåt blev det som det blev – 20 min sömnpiller. Antagligen var domaren rädd att han skulle somna eftersom han blåste av efter drygt 89 min trots en skada på deras spelare som borde föranlett ett par minuters tillägg.

Vi gjorde en ok match spelmässigt som dock kunde slutat hur som helst. Hade lagen bytt målvakt hade vi fått mycket svårt. Mohamed gjorde ett par riktigt fina räddningar medan deras målvakt som tydligen egentligen var utespelare var allmänt osäker och borde kunnat avvärja det första och kanske också det tredje målet. Tempot var som sagt tämligen lågt men vårt passningsspel var riktigt bra fram till en bit in på deras planhalva men sen betydligt sämre. Simon var väldigt bra och vad månde bliva när han blir fulltränad?

Våra motståndare var alltså rakt igenom mycket unga men flera av dem var mycket, mycket duktiga. Dock började de hänga med huvudena efter vårt 3-1-mål.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-7 Avslut på mål: 8-10 Avslut utanför: 9-4



Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Christoffer Josefsson 1 1 0 0 0 0
Paa Kwesi Essuman 1 1 0 0 0 0
Simon Marke Gran målvakt 1 1 0 0 0 0
Farhad Hassan Ramazan 1 0 1 0 0 0
Marcus Schröder 1 0 1 0 0 0
David Clemensson 1 0 0 0 0 0
Jamal Yusef 1 0 0 0 0 0
Johan Arvidsson 1 0 0 1 0 0
Shakeb Isaar 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Mohamed Hafez 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

ons 29 jul 2015, 19:00 AIF Barrikaden - Öja FF 3 - 2